söndag 24 april 2016

Hannas rabarberkaka

Rabarbern växer så det knakar i trädgården och vad passar då bättre än att baka en god kaka med ett par stjälkar? Den här kakan ger inte så många bitar och bakas i en liten långpanna, min är ca 25x40, annars måste man göra dubbel sats. Kakorna blir tunna och jättegoda såklart!



125 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

ca 3,5 dl tunt skivade rabarber
ca 0,5 dl strösocker


  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält smöret och låt det svalna
  • Vispa ägg och socker poröst
  • Rör i alla torra ingredienser och sist smöret.
  • Bred ut den tjocka smeten i en långpanna (liten). Fördela rabarbern ovanpå smeten och strö över socker.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
  • Skär i rutor då kakan svalnat.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar