fredag 29 april 2016

Banoffeepaj

Jag hittade en Kesella kvarg dulce de leche med kort datum och lågt pris i affären och köpte hem. Jag testade då ett recept på Banoffeepaj som jag sett recept på flera gånger men ännu inte provat. Pajen blev god, men jag tror jag föredrar riktig dulce de leche eftersom kvargvarianten kändes lite blek. Men, den var inte så söt vilket det ju blir med äkta vara.



75 g smör
12 digestivekex
0,5 tsk mald kanel
250 g kesella kvarg dulce de leche
2 bananer
chokladsås


  • Smält smöret och mixa kexen till smulor. 
  • Blanda ihop smör och smulor med kanelen och tryck ut i en form med löstagbar kant.
  • Ställ kallt i 30 minuter.
  • Bred ut kesellan i formen, skiva bananer ovanpå och ringla sedan chokladsås över alltihop.
  • Servera med lättvispad grädde.

söndag 24 april 2016

Hannas rabarberkaka

Rabarbern växer så det knakar i trädgården och vad passar då bättre än att baka en god kaka med ett par stjälkar? Den här kakan ger inte så många bitar och bakas i en liten långpanna, min är ca 25x40, annars måste man göra dubbel sats. Kakorna blir tunna och jättegoda såklart!



125 g smör
1 ägg
1,5 dl strösocker
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

ca 3,5 dl tunt skivade rabarber
ca 0,5 dl strösocker


  • Sätt ugnen på 200 grader
  • Smält smöret och låt det svalna
  • Vispa ägg och socker poröst
  • Rör i alla torra ingredienser och sist smöret.
  • Bred ut den tjocka smeten i en långpanna (liten). Fördela rabarbern ovanpå smeten och strö över socker.
  • Grädda mitt i ugnen ca 15-20 minuter.
  • Skär i rutor då kakan svalnat.