3,5 dl siktat dinkelmjöl eller vetemjöl
1,5 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk mortlade kardemummakärnor (jag tog mald kardemumma, en dryg tsk)
1 tsk malen ingefära
2 krm salt
2,5 dl havredryck
1 dl neutral rapsolja
3 päron (fast sort)
mandelspån att strö över kakan
olja och vallmofrö till formen
- Sätt ugnen på 175 grader
- Blanda alla torra ingredienser i en bunk. Tillsätt havredryck och rapsolja. Rör till en jämn smet.
- Dela och kärna ur päronen. Skär ett av päronen i tunna skivor, resten i småitar.
- Rör ner småbitarna i smeten.
- Olja en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter och bröa med vallmofrön. Häll i smeten, toppa med päronskivorna i ett fint mönster. Strö mandelspån ovanpå.
- Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter, kontrollera med provsticka att kakan är torr.
- Låt kakan svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar